We meten banen op maat EN vorm

Werk Evaluatie

Het baseren van het salaris niveau op meer dan een functie of een hele korte samenvatting van een functieomschrijving kan leiden tot rampzalige resultaten. Bedrijven lopen het risico hun personeel te veel te betalen, waardevolle mensen te verliezen en afbreuk doen aan de kostenstructuur van de organisatie. Alternatief is dat er te weinig wordt betaald waardoor het risico bestaat belangrijk talent te verliezen of de volgende generatie leiders niet te behouden.

Wij helpen organisaties de echte waarde van een functie te identificeren, de juiste mensen in de juiste rol te plaatsen en hen de juiste bedragen te betalen. Onze methodiek voor functiewaardering biedt duidelijkheid, objectiviteit en consistentie. Het stelt organisaties in staat om nauwkeurig te vergelijken met andere gelijkaardige functies in de markt en creëert door gegevens gesteunde beloningssystemen die aantoonbaar "correct" zijn - zowel intern als extern. Daarmee versterken we de werkgevers propositie, vergroten we de betrokkenheid van medewerkers aanzienlijk en zorgen we voor een optimaal rendement op beloningsinvesteringen.

Waarom Korn Ferry?

  • Wij versterken onze klanten.We trainen organisaties om zelf onze functiewaarderingsmethode te gebruiken en bieden kwaliteits- en ondersteunende-diensten als deze nodig zijn. U kunt ook het hele traject van functie-evaluaties aan ons uitbesteden.
  • Ons proces is bewezen.Onze methode voor functiewaardering (Hay Guide Chart - Profile Method) is de meest gebruikte en geaccepteerde in de wereld en heeft tienduizenden organisaties in alle sectoren in staat gesteld om effectieve functiewaarderingsstructuren te creëren.
  • We meten banen op maat EN vorm.Verschillende factoren wijzen punten (Hay-punten) toe aan wat en hoe een functie bijdraagt aan uw organisatie. Dit helpt bij het rangschikken van functies en hoe ze zich tot elkaar verhouden, waardoor het gemakkelijker wordt om te bepalen of ze in aanmerking komen en om streefbedragen vasts te stellen voor bonussen en voordelen, enz. We bekijken functies ook driedimensionaal, om de vorm van de rol, de vaardigheden en de competenties te begrijpen die nodig zijn om te excelleren.
  • We hechten grote waarde aan balans.Organisaties die alleen een marktprijsbenadering gebruiken, ondersteunen ongelijkheid en negeren unieke interne waarde. Onze evenwichtige benadering van functiewaardering houdt rekening met zowel de externe markt als de interne waarde voor de werkgever.
  • Onze functiewaarderingen en salarisdatabases zijn wereldwijd.. Zodra we de omvang en vorm van de rollen kennen, gebruiken we onze salarisdatabase van meer dan 25.000 organisaties met meer dan 20 miljoen werknemers in meer dan 110 landen over de hele wereld om duidelijkheid en objectiviteit te bieden aan hoe organisaties hun werk evalueren en belonen.

Take a Closer Look

RESOURCES

SALES EFFECTIVENESS RESOLUTIONS SALES EFFECTIVENESS RESOLUTIONS

HOW CAN OUR JOB EVALUATION METHODOLOGY HELP YOU?

Our job evaluation methodology is the most consistent and widely used technique in the world today, used by eight of the world’s largest 10 organizations and two-thirds of the top 50. Find out how it can help you

Learn More
SALES FORCE SALES FORCE

JEM: A POWERFUL ONLINE SOLUTION TO JOB EVALUATION

Built on our renowned job evaluation methodology, our Job Evaluation Manager (JEM) is a single, web-based resource for managing every aspect of the job evaluation process, whether you’re in one office, 10 cities or 100 countries

Learn More

Get in touch

Questions? Call 800-633-4410 to speak to a Korn Ferry representative or complete the form below.

Representative

Speak to Rep

Call 800-633-4410 to speak to a Korn Ferry representative.